הבלוג מיועד לכל אלה שאוהבים לאפות במיוחד לחם (אבל לא רק). לכל אלה שמחפשים מתכון, עם תמונות והסבר, לאפיית לחם מכל סוג. גם לחם פשוט וגם קצת פחות פשוט אבל תמיד לחם שאפשר לאפות בארץ ועם מצרכים שאפשר למצוא בקלות.
כבר הרבה זמן אני חולם על בלוג בעברית.לא יודע למה זה לא הצליח לי אבל עובדה שזה לא. בכל אופן כמו בבלוג שלי באנגלית, אני אתחיל עם המתכון שלעניות דעתי הוא המפורסם ביותר, החלה שלי. מה שכן הוא בהחלט הכי מבוקש.
מתכון החלה עצמה התפתחה במשך הרבה זמן... שנים ממש וכל פעם שאני מכניס איזה שינוי הכי קטן מגלים את זה מהר מאוד ואני מקבל על הראש. אבל עכשיו ברצינות... הבלוג בעברית בא כדי להשלים את בן-דודו באנגלית Breadmantalking.שקיים כבר יותר משנה. אני מתכוון במשך הזמן לתרגם את כל מה שקיים שם (כמעט 100 מתכוני לחם) ולהוסיף עוד כמובן.
מה שצריך לחלה מיוחדת אבל פשוטה להכנה:
1/2 3 כוסות (בערך 500ג') קמח ללחם או רגיל
1/3 1 כוסות מים פושרים (בערך 330מל')
כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
1 ביצה גדולה
1 כפית מלח
מה שצריך לעשות:
1. להמיס את הסוכר במים ולערבב פנימה את השמרים. לשים בצד בערך 10 דקות עד שהתערובת מוציאה בועות.
2. מערבבים את תערובת השמרים עם כוס אחד של קמח לקבלת עיסה חלקה.
מוסיפים לפי סדר את הביצה, את השמן ובסוף את המלח ומערבבים לאחר כל מרכיב כדי לספוג אותו לגמרי.
3. בסוף מוסיפים את יתרת הקמח, כל פעם כוס אחד ועירבוב עד לקבלת בצק אחיד וחלק ומעט דביק. מילת הקסם היא מעט דביק.
4. להוציא את הבצק מהקערה למשטח מקומח קלות ולשים בערך 10 דקות עד שכל בקמח ספוג והבצק מאוד חלק.
5. מעבירים את הבצק החלק לקערה נפרדת משומנת קלות, הופכים אותו כדי לכסות אותו בשמן (זה מונע התייבשות) ומכסים עםניילון נצמד. שמים אתהקערה במקוםחמיםעד שהוא מכפילאת נפחו (בערך שעה וחצי).
6.מוציאים את הבצק מן הקערה ומוציאים את האוויר ממנו. מלחקים אותו לשניים, וכל חצי לשלות. מרדדים כל יחידה למין נחש. מכל שלוש 'נחשים' עושים צמה מבצק.
7. שמים כל חלה על משטח אפייה משומן ומכסים שוב להתפחה - הפעם ל-45 דקות בערך. לאחר 20 דקות מחממים את התנור ל-180.
8. בדיוק לפני האפייה אפשר להבריש ביצה מעורבבת עם קצת מים על כל חלה ופזר שומשום או פרג (אני מעדיף שומשום).
9. אופים כ-25 דקות עד להזהבה כהה. מקררים על רשת.
החלה הזו מאוד טעימה ויחסית לחות אחרות שאכלתי דלת קלוריות.יש רק 1/4 כוס שמן ועוד 1/4 כוס סוכר. שתי ההתפחות מוסיפות למתיקות החלה מבלי להוסיף הרבה סוכר.
גיוונים:
1. אפשר להחליףאת הסוכר עם דבש. או סילאן. או סוכר חום. הדבש יעשיר את החלה ויצהיב אותה קצת. הסילאן אוסוכר החום יצבע את הבצק כהה יותר.
2. אפשר להחליף כ-1/4 כוס קמח עם קמח מלא. הדבר מאוד יוסיף טעם חיטה לחלה מבלי לעשות אותו כבד מדי. יכול להיות שתצטרכו להוסיף טיפה מים.
3. אפשר לוותר עלהברשת ביצה ושומשום/פרג.החלות ייצאו עם מראה כפרי אבלעדייןמאוד טעימות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה