יום שלישי, 14 ביוני 2011

נוסעים לדרום ארה"ב - לחם תירס


יש ויכוח אם לחם תירס הוא אפילו לחם. האמת היא שאי-אפשר להגדיר אותו כי הוא מסוג הלחם שנופל באמצה בין לחם לעוגה. ולחם תירס טוב, כמו בריוש טוב, מתקשים להגדיר. מה שכן הויכוח הוא יותר אקדמי כי מה שבאמת חשוב הוא הטעם הנפלא והמרקם הפירורי מקמח התירס. זה לא פולנטה!! שהיא רך מאוד (אפילו קצת נוזלי). החוק, אם יש בדברים האלה חוקים, הוא איך אוכלים את הלחם. ומכיוון שאוכלים אותו בארוחות עם רטבים ומנגבים איתו...זה לחם.  אז זה בהחלט לחם אבל עם קריצה... טוב הבנתם. המקור של הלחם הזה הוא בדרום ארת"ב איפה שמגדלים הרבה תירס. יש גרסאות של לחם תירס גם ממקומות אחרים כמו למשל ברומניה. בזמן אחרון (בעקבות פרסום המתכון בבלוג שלי באנגלית  - www.breadmantalking.blogspot.com) קיבלתי שני מתכונים נפלאים למאפי תירס רומניים. אני מבטיח לנסות אותם בקרוב!

הלחם הזה מכינים עם קמח תירס בטחינה בינונית. לא הטחינה הדקה יותר שמתאים לפולנטה, ומוסיפים קמח רגיל כדי לתת לו קצת נפח וצורה. לקמח תירס אין בכלל גלוטן  מה שעושה אותו מאוד פופולארי אצל נמנעי גלוטן. ועוד דבר, מתפיחים אותו עם אבקת אפייה, לא עם שמרים. יש כמה וכמה גרסאות. אני מביא את הגרסה הבסיסית אבל אפשר בהחלט לשחק עם זה. יש שמוסיפים שבבי פלפל חריף, ויש שמוסיפים גרעיני תירס שלמים (מה שעושה אותו מאוד מתוק). אפשר כמעט הכל!

הנה מה שצריכים:
 1 כוס קמח תירס בטחינה בינונית
1 כוס קמח רגיל
1/4 כוס סוכר
1 כף אכקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 ביצים גדולות
1 כוס ריוויון
4 כפות חמאה או מרגרינה, מומסת

הנה מה שצריכים לעשות:
1. לחמם מראש את התנור ל-180 מעלות.

2. לערבב את כל החומרים היבשים (הקמחים, הסוכר, האבקת אפייה והמלח) בקערה גדולה.

3. בקערה נפרדת מערככים את החומרים הרטובים (הביצים, הריוויון והחמאה או מרגרינה)

4. שופכים את ה'רטובים' ל'יבשים' ומערבבים רק עד שהכל מעורבב. לא לדאוג אם יש כמה איזורים עדיין יבשים. האענין לערבב כמה שפחות כדי לא לפתח את הגלוטן בקמח הרגיל. אנחנו דווקא רוצים שהלחם ישאר פירורי!

5. מכניסים את התערובת לתבנית עגולה משומנת היטב ואופים כ-25 עד 30 דקות. עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

6. מצננים על רשת ואןכלים עם בשר או דגים. הלחם סופג יופי את כל הרטבים. מכסים עם חמאה ו... בתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה