יום ראשון, 18 בספטמבר 2011

לחם תפוחים - משהו קצת שונה לראש השנה


אני כבר כתבתי כמה פעמים בבלוג על הויכוח אצל כמה אנשים בקשר לזיהוי סוג של מאפה כלשהו. השאלה היא אם המאפה הוא בעצם עוגה או לחם. לפעמים קשה לדעת. ואפילו אני, זה שמעלה את הנושא בכלל, לא תמיד יודע לענות. הטענה שאם פורסים אותו כמו לחם ועוד מורחים עליו חמאה טובה אז הוא חייב להיות לחם לא תמיד נכונה. בריוש טוב, למשל, הוא כמעט עוגה. מה לא? אבל הלחם שאני מביא לכם עכשיו הוא באמת לחם – ואין לו את היומרנות להיקרא עוגה. זהו לחם, עם שמרים אבל גם תפוחי עץ טובים. הוא גם נימוח וגם יש לו מספיק מבנה שהוא לא מתפורר (כמו, למשל, עוגה טובה). לחם תפוחים שהוא מושלם לארוחת בוקר או בכלל לשבת בבוקר. או בעונה הזו לראש השנה.

הנה מה שצריכים:
½ כף שמרים יבשים
1 כף סוכר חום בהיר
½ כוס מים פושרים
½ כוס חלב (אפשר סויה במקום)
כ-3 כוסות קמח רגיל
1 תפוח עץ גדול קלוף וחתוך לקוביות בינוניות
¼ כוס צימוקים
1 כף שמן
1 כפית קינמון
¼ כפית פלפל אנגלי (אפשר אגוז מוסקט)
½ כף מלח

הנה מה שצריכים לעשות:
  1. 1. בקערה גדולה מערבבים את השמרים, המים, הסוכר וכוס אחת מהקמח כדי ליצור עיסה נוזלית מאוד. מכסים ומשאירים בטמפרטורה של החדר כשעה.
  2. 2. מוסיפים את התפוח, הצימוקים ואת שאר התבלינים ומערבבים פנימה. בסוף מוסיפים רק מספיק קמח כדי ליצור בצק רך מאוד וקצת דביק. לשים כמה דקות (מוסיפים מעט קמח אם צריך) עד שהבצק מקבל טקסטורה אחידה וחלקה.
  1. 3. מכניסים לקערה משומנת מעט, הופכים כדי לכסות (מונע ייבוש) ומכסים עד להכפלת הנפח (בערך שעתיים).
  2. יוצרים צורת כיכר ומכניסים לתבנית משומנת מעט. מכסים שוב, ונותנים לו לתפוח כ- 45 דקות. כרבע שעה לפני סוף ההתפחה, מחממים תנור ל-180°.
  3. 4. אופים במשך כ-35 דקות עד להשחמה יפה. מצננים על רשת. שנה טובה לכולם. ובתיאבון!
  4.  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה