יום חמישי, 29 בספטמבר 2011

קסרה - לחם שטוח טיפוסי למזה"ת


ישנם לחמים שטוחים בגרסה זו או אחרת בכל המזה"ת. ואם נחשוב על ה'למה' לא קשה להבחין את הסיבה. הרי לחם 'הומצא' באיזור והוא אחד המאכלים הכי עתיקים שיש. הלחמים הראשונים בוודאי היו שטוחים והוכנו ללא שמרים. אם הזמן מצאו מחמצת ורק אחרי זה את השמרים. והלחמים בד"כ מתאימים למאכלים טיפוסיים לאזור. אם נחשוב על אוכל עממי טיפוסי של המזה"ת, מיד נחשוב על מטבלים למיניהם (המפורסם כמובן הוא חומוס) וכל מיני רטבים עם תבלינים מקומיים כמו כמון, קינמון, ומגוון רחב מאוד של פלפלים בשלל צבעים. הלחם שאני מביא מקורו במרוקו. חוץ מלהיות מאוד טעים, הוא מאוד טיפוסי ללחמים של מזרח התיכון - הוא שטוח, הוא רך וגמיש (כדי לנגב את החומוס) והוא גם די חזק (כדי לספוג את כל הרטבים המעולים) ולהעביר אותם מהצלחת לפה - ומהר!

הנה מה שצריכים:
75 ג' קמח תירס (לא קורנפלור!! קמח תירס)
1/2 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
כ-600 מ"ל מים פושרים
450 ג' קמח ללחם
1 כפית מלח
30 ג' חמאה (או מרגרינה) מומסת
גרעיני שומשום לקישוט

הנה מה שצריכים לעשות:
1. משמנים שתי תכניות אפייה שטוחות קלות ומפזרים עליהן קצת קמח תירס.

2. שמים את כל החומרים בקערה תוך הוספת המים בהדרגה. לשים עד לקבלת בצק רך וקצת דביק. ממשיכים ללוש עד שהבצק רך ואחיד במרקם.

3. משטיחים את הבצק ומותחים אותו לעיגול בערך בקוטר של 20-25 ס"מ. מכסים ומתפיחים במשך כ-שעה.

4. כרבע שעה לפני סוף התפחה, מחממים את התנור ל-220 מע'. אופים כ-15 דק' ואז מורידים את החום ל-180 מע' וממשיכים לאפות כ-15 דקות נוספות. מצננים על רשת.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה