יום שני, 5 בנובמבר 2012

לחמניות רכות - לבראנץ' או שבת בבוקר


לפעמים הלחמים הפשוטים הם דווקא הטעימים ביותר ונהנים מהם הכי הרבה. עובדה. לפעמים, כשארוחת הערב היא רק איזה מרק סמיך ומזין או איזה סלט ירוק ומרענן ומלא כל טוב, והדבר היחידי שמשלים את התמונה הוא לחמנית רכה ועדינה, עם קרום חום-כהה ולא קשיח במיוחד. כזו שסופג טוב-טוב את שאריות המרק בקערה או את מיצי הסלט. או את הרוטב מאיזו מנה קלילה. 

הלחמניות האלה הן כאלה ובנוסף הן גם קלות מאוד להכין. אז למה אתם מחכים? תתחילו ללוש!

הנה מה שצריכים:
1. ממיסים כ-1/4 2 כפיות שמרים יבשים ב-1/4 כוס מים פושרים. תשאירו בצד עד זה מתחיל לבעבע - בערך 10 דקות.

בינתיים...
2. שופכים 1 כוס חלב (או חלב סויה או מים אם רוצים פרווה ) לסיר קטן עם 3 כפות חמאה (או מרגרינה). מחממים עד שהחמאה נמסה אבל מסירים מן האש לפני הרתיחה. חלב חם מדי ישמיד את השמרים. מצננים מעט. 

3. בקערה נפרדת, מוסיפים ביצה טרופה אחת, 2 כפות סוכר, 3/4 כפית מלח וכוס 1 של קמח. מערבבים ואז מוסיפים את זה לתערובת השמרים. מערבבים לעיסה חלקה. מוסיפים עוד כוס קמח ומערבבים ובהדרגה עוד כוס קמח (סה"כ 3 כוסות קמח) בסוף מוסיפים את תערובת החלב עם החמאה ולשים לקבלת בצק אחיד, מעט דביק, ומבריק. ממשיכים ללוש עוד כ-10 דקות.

4. מכניסים את הבצק לקערה משומנת קצת, הופכים כדי לשמן אותו מכל הצדדים (מונע התייבשות) ומכסים. משאירים אותו להתפחה - כשעתיים.

5. בסוף מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים, מגלגלים לכדורי בצק, ומכניסים לתבנית עגולה במרווחים של 1/2 1 ס"מ. מכסים עוד כ-45 דקות.

6. בערך 20 דקות לפני זמן האפייה, מחממים את התנור ל-180 מע'. אופים ל-25 דקות בערך עד שהלחמניות זהובות. מברישים חמאה מומסת מיד כשמוציאים אותן מן התנור. מצננים על רשת.
בתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה