יום חמישי, 8 בנובמבר 2012

לחמניות 'חומות' ורכות מקמח מלא לשבת בבוקר



למען האמת לא יוצא לי להגיע למסעדות הרבה אבל אחד הדברים שאני הכי אוהב שם הן הלחמניות שמגישים לפני הארוחה. כבר הרבה זמן ישנה מן תחרות בין המסעדות על איכות הלחם או הלחמניות החמימות והטריות (אפויות במקום לרוב). לפעמים הלחם הוא כל כך טוב שהוא בעצמו כמעט יכול להיות תחליף לארוחה שמחכים לה בחוסר סבלנות. לפעמים, אני מצטער שלא אכלתי יותר לחם גם... אבל זו שיחה אחרת כמו שאומרים. בכל מקרה. הפעם אני מביא לכם מתכון של לחמניות רכות מאוד, ובצבע חום כהה. הצבע בא גם מקמח מלא וגם, הפתעה!, ממעט קקאו שמצליח לצבוע את הבצק ולהשאיר רק ניחוח של טעם. לחישה ממש. וזה מספיק כדי שתכינו את לחמניות האלה עוד ועוד.

הנה מה שצריכים:
1 כוס מים פושרים
1/3 כוס מיץ תפוזים
4 כפות דבש
1/4 2 כוסות קמח רגיל
3/4 1 כפית מלח
3 כפות סוכר
2 כפות קקאו
1/2 2 כפיות שמרים יבשים

הנה מה שצריכים לעשות:
1. מערבבים את כל החומרים יחד בקערה גדולה עד לקבלת בצק. ואז לשים חזק, כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד , חלק ומעט דביק.

2. מכניסים לקערה משומנת מעט, הופכים כדי לשמן בכל צדדיו, ומכסים להתפחה. עד להכפלת הנפח - כ-שעתיים.

3. מחלקים את הבצק וחתיכות שוות ומגלגלים לכדורים. שמים על משטח עם נייר אפייה ומכסים. כ-30 דקות. 

4. בינתיים מחממים את התנור ל-180.

5. אופים את לחמניות במשך כ-15 עד 17 דקות ומברישים עם שמן זית ותימין (אם רוצים) מיד כשמוציאים אותן מהתנור.

6. מצננים על רשת. בתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה