יום שני, 20 במאי 2013

לחם אירי - עם אבקת אפייה



הרבה זמן אני לא חשבתי במבט נוסטלגי כל כך על עיירת הילדות שלי. העיירה, שהיא בנובה סקוטיה (סקוטלנד החדשה בלטינית), וכפי שהייתם מצפים אחוז מאוד גבוה של התושבים הם ממוצא סקוטי. אבל מה שבאמת מפתיע, לי לפחות, הוא שיש כל כך הרבה אנשים שם ממוצא אחר. כמה עשרות יהודים למשל בעירה של 25 אלף איש. ואיטלקים, ואוקראינים, ורוסים, וצרפתים וכן, יש גם אחוז לא קטן של אירים.

במשך הרבה זמן חשבתי לאפות את הלחם הזה, לחם אירי סודה (Irish Soda Bread), ולא ניסיתי. היתה אצלי מין אשליה שהלחם קשה ומסובך. ובכלל, מה זה לחם ללא שמרים? עד שבמקום להשאר עם ה-'אשליה', אני קראתי מתכון וראיתי שבעצם לא רק שהוא לא מסובך אלה הוא ממש פשוט. לחם על השולחן תוך 45 דקות. אין את התפיחות הארוכות של לחם שמרים. מערבבים, מכניסים לתנור ל-20-25 דקות ומוציאים. הדבר הכי קשה הוא לחכות עד שהוא מתקרר קצת. כן, כדאי ומומלץ לאכול ואתו כשהוא עוד טיפה חמים. עם חמאה ו/או ריבה. בתיאבון!

הנה מה שצריכים:

3 כוסות קמח רגיל (אפשר להמיר חלק עם קמח מלא - אני השתמשתי ב-1/2 כוס קמח מלא והשאר קמח רגיל)
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 1 כובות רוויון

הנה מה שצריכים לעשות:

1. לחמם תנור ל-220 מע'

2. לשים את החומרים היבשים (קמח(ים), סוכר, מלח ואבקת אפייה) בקערה גדולה, ולערבב.

3. יוצרים גומחה בתערובת היבשה ושופכים את הריוויון. מערבבים כדי ליצור בצק קצת דביק. לא לשים יותר מדי! אנחנו רוצים לחם קליל ופירורי קצת והלישה מפתחת את הגלוטן ויוצרת לחם קשיח יותר.

4. יוצרים מהבצק דיסקית, ושמים על משטח אפייה מכוסה בנייר אפייה. חותכים ל-8 חלקים שווים, מברישים עם קצת רוויון אם רוצים.



5. אופים בתנור כ-20 דקות או עד שהוא שחום ויפה. מצנים על רשת.*

* הלחם הזה במיוחד טעים כשהוא עוד טיפה חמים עם קצת חמאה ו/או ריבה!

אין תגובות:

פרסום תגובה