יום חמישי, 18 באוגוסט 2011

לחם שעור - בלי לחכות יותר מדי - כמעט


אין ספק, שלחם שעור הוא הלחם העתיק ביותר. כך הכינו לחם עוד בימי התנ"ך ואפילו לפני. מצאו מתכונים ללחם במצרים העתיקה, ובבבל. והרעיון הוא פשוט יחסי. זה רק ענין של זמן. הנה מה שצריכים לעשות בערך ובקיצור. מערבבים קמח ומים בקערה ומשאירים על המשטח לתסוס בלי כיסוי כמה ימים. כן, ימים. אחרי התקופה (ובאמצע מחליפים ומוסיפים קמח ומים ובכלל מאכילים את המחמצת) ועם קצת מזל אחרי כל זה, אפשר להתחיל לאפות לחם שעור.אבל אפשר גם אחרת. באמת, אפשר. 
בואו נדבר על שמרים. נושא שמפחיד כמה אנשים שלא לצורך. הרעיון מאחורי המחמצת היא שיש שמרים 'פראיים' באוויר ובכל מקום. אצלי יש יותר באוויר המטבח כי אני אופה הרבה אז כטח כדאי לבנות מחמצת אצלכם במטבח גם. אבל שמרים שקונים בסופר (טריים או יבשים) הם למעשה אותו ייצור חי. ולכן אפשר לנצל עובדה זו למטרות שלנו. מכינים את הבצק מקדים (ה-'סטארטר') עם מעט מאוד שמרים כדי לתת לו קפיצה קטנה ואחרי זה מתסיסים במשך לילה. התוצאה נהדרת, דרך אגב, והטעם כמעט כמו הלחם שעור שמכינים במשך חודש במעט - ובלי לחכות.

הנה מה שצריכים:
לבצק מקדים:
1 כוס קמח רגיל
1 כוס מים פושרים
1/4 כפית שמרים יבשים

לבצק הסופי:
1 כוס קמח רגיל
1 כוס קמח שיפון
1 כפית שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 1/2 כפיות מלח
כל הבצק מקדים
מספיק מים פושרים ליצור בצק רך וקצת דביק

הנה מה שצריכים לעשות:
1. מערבבים את כל החומרים לבצק מקדים לעיסה. משאירים על המשטח, עם כיסוי של ניילון נצמד, בטמפורטורת החדר למשך לילה שלם. עדיף אפילו יותר - נגיד 24 שעות. בסוף הוא יהיה מלא בועות קטנות ועם ריח חמוץ. 

2. למחרת מערבבים את הכל החומרים, כולל (כמובן) את הבצק מקדים ומספיק מים ליצור בצק רך אבל טיפה דביק. מכניסים אותו לקערה משומנת מעט, הופכים לכסות ומכסים עם ניילון להתפחה - כשעתיים.

3. מחלקים את הבצק לחצי ויוצרים שתי כיכרות (או שתי תבניות (24 ס"מ) אינגליש קייק). נותנים לכיכרות לנוח כשעה.

4. מחממים את התנור ל-180 ואופים כ-25 דק' או עד השחמה יפה. מצננים על רשת.


בתיאבון!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה