יום חמישי, 6 באוקטובר 2011

לחם לסתיו - מקמח מלא וכוסמין


אין ספק שיש ריח של סתיו באוויר. אם לא די בכך שהחום הקצת מעיק של הקיץ כבר ירד למימדים נורמאליים, אתמול ירד גשם ועוד בספטמבר! אני יכול רק לקוות שזה מסמן תחילתה של שנה ברוכת גשמים. אבל עוד מוקדם לדעת. מה שכן, אפשר לקבל את פניו של הסתיו עם לחם שהוא מאוד בראי אבל גם מאוד מתאים לעונת הסתיו: אגוזים קלויים, קמח מלא או קמח כוסמין, גרעינים למיניהם. וריח נהדר שבדיוק מתאים לתקופת הקציר.

הנה מה שצריכים: (לתבנית 'אינגליש קייק)
1 כוס אגוזים לפי בחירתכם 
בערך 4 כוסות קמח כוסמין (או 2 כוסות קמח ללחם + 2 כוסות קמח מלא)
1/2 1 כפיות מלח
1/4 1 כפיות סודה לשתיה
1/2 2 כפות מולסה (או דבש)
כ- 2 כפות תערובת זרעים
בערך 600 מ"ל מים פושרים

הנה מה שצריכים לעשות:
1. מחממים את התנור ל-190 מע'. שמים את האגוזים על משטח אפייה, ומכניסים לתנור ל-5 דק' בערך עד שהם מעלים ניחוח שמיימי כזה. לא להתפתות להשאיר אותם מעבר לזמן הזה!! על תשכחו שהם ימשיכו לאפות בתוך הלחם.

2. מכניסים את שאר החומרים לקערה גדולה ומערבבים עד לקבלת עיסה מאוד סמיכה. 

3. מכניסים את העיסה לתבניות משומנות מעט בעזרת מרית שגם היא משומנת. מנסים, כמה שניתן ליישר את החלק העליון.
והנה בתוך התבניות


4. אופים (ללא טורבו) כ-40 דקות, ומצננים על רשת.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה