יום שני, 31 באוקטובר 2011

עוד משהו לסתיו - לחמניות בצל


למען האמת אני לא יודע למה הלחמניות האלה מתאימים כל כך לעונת הסתיו. אולי בגלל הריח המהמם שממלא את כל הבית בזמן שהם נאפים. או אולי בגלל שהם פשוט מושלמים ושאת את הפסטראמה או בכלל פרוסות בקר קר עם חרדל פיקנטי מאוד. או אולי בגלל הבצל שממלא את כל הבצק. מה שכן אתם לא תמציאו תירוצים. פשוט תחתכו אותם, לשפוך איזה שכבה עבה של מיונז או מה שבא ליד ותתחילו לאכול. או לזלול לבחירתכם... והריח...

הנה מה שצריכים:
½ 4 כוסות קמח חזק ללחם
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
2 כפות שמן
2 ביצים טרופות קלות
1 כוס (250 מ"ל) מים פושרים
3 -4 בצלים חתוכים בקוביות קטנות

הנה מה שצריכים לעשות:

1. לערבב את שמרים עם המים והסוכר כדי להמיס. להשאיר בצד כ-10 דקות עד שהשמרים מוציאים בועות ו'ריח של שמרים'.
2. להוסיף את המלח, השמן ואחת הביצים ולערבב כדי ליצור תמיסה. בהדרגה להוסיף את הקמח עד שנוצר בצק רך ורק קצת (אבל רק קצת) דביק.
3. לשים את הבצק בקערה משומנת קצת, הופכים כדי לכסות בשכבה דקה של שמן (מונע ייבוש) ואז מכסים במגבת להתפחה כ- שעתיים.
4. להוציא את הבצק למשטח מקומח קצת, להוציא את האוויר, ואז למתוח אותו לצורת מלבן. לפזר כ-2/3 מהבצל על הבצק, לקפל כמו מכתב, ואז ללוש הכל עד שהבצל מפוזר באופן אחיד בכל הבצק. בוודאי אתם תגלו שהבצל מוסיף רטיבות לבצק. אין מנוס, מוסיפים קמח לפי הצורך בזמן הלישה כדי לשמור על בצק רך אבל רק קצת דביק.


5. לחלק את הבצק לחתיכות של בערך 100 ג', לגלגל לצורת לחמניות (קצת פחוסות ועגולות) ולהניח להתפחה נוספת מתחת למגבת כ- 30 דקות.

6. בינתיים לחמם את התנור ל-180 מעלות. בסוף ההתפחה אופים את הלחמניות בערך 15 עד 18 דקות עד שהן שחומות יפה. אפשר להבריש קצת ביצה עליהן ולפזר עוד קצת בצל אם רוצים. אני לא עשיתי את זה כי הן היו כבר כל כך 'בצליות'. לבחירתכם.

7. בתיאבון!! 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה