בימי סתיו קרירים כמו היום בירושלים אני תמיד נזכר בימי הילדות שלי בעיירה קטנה ודי נידחת בקנדה. ההבדל הגדול הוא שימי סתיו פה הם ימי קיץ שם אבל ככה זה. בכל מקרה אני גם מתחיל לחשוב על ארוחות הבוקר ועל הטוסטים שאמא היתי מכינה מלחם חום ומלא צימוקים ואגוזים. בהכנת הטוסט, האגוזים קיבלו את הצבע החום המשגע שלהם שאני עדיין אוהב. וכמובן את הריח... כמובן שאין מייצבים או משמרי טריות או צבעי מאכל למיניהם. בכל זאת איכשהו שרדנו בלעדיהם. הצבע, המרקם הלח והטעם המתקתק מהסוכר והצימוקים, הריח מהקינמון, התיאבון מהלחם עצמו. איך אפשר שלא לאהוב את הלחם הזה?
הנה מתכון ללחם צימוקים ואגוזים ש'המצאתי', ז"א זהו נסיון לשחזר מתכון של לחם מזכרונות הילדות. יכול להיות שפה ושם יש איזהו שינוי קל ממה שבאמת היה אז. עובדה: יום אחרי והלחם איננו!
הנה מה שצריכים:
בערך 3 כוסות קמח רגיל
1/2 כף שמרים יבשים
1 כפית מלח
2 כפות סוכר (אפשר חום)
1/4 כוס מטרנה (אפשר סימילק)
1 כפית קינמון
בערך 1 כום מים פושרים
בערך 1/2 כוס צימוקים
בערך 1/4 כוס אגוזי מלך
הנה מה שצריכים לעשות:
1. בקערה גדולה (או בקערה של מיקסר חשמלי), מערבבים יחד את כל החומרים היבשים (קמח, שמרים, מלח, סוכר, מטרנה וקינמון).
2. מוסיפים את המים ולשים כדי לאחד אותם לבצק גס. ממשיכים ללוש חזק על משטח מקומח קלות (או במיקסר) כ-7 דקות עד שנוצר בצק אחיד, חלק ומעט דביק.
3. משטיחים את הבצק למלבן, שופכים את הצימוקים ואת האגוזים ומפזרים. בסוף מקפלים את הבצק כמו מכתב, ולשים חזק שוב כדי לפזר את הצימוקים ואגוזים באופן אחיד .
מכניסים את הבצק לקערה משומנת מעט, הופכים כדי לכסות בשכבה דקה של שמן, ומכסים עם ניילון או מגבת לחה עד שהוא מכפיל את נפחו (כשעתיים).
4. מוציאים מהקערה, מעצבים לכיכר מאורכת לתבנית 'אינגליש קייק', ומכסים שוב והתפחה נוספת, בערך 45 דקות.
5. מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים את הלחם בערך 30 דקות (25 דקות בטורבו).
בתיאבון!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה