יום ראשון, 21 באפריל 2013

לחם חמוציות תפוז וקישוא


אז ככה. ללחם הזה אין שם מפוצץ או כותרת מיוחדת. לא. כי הלחם הזה, שהוא מין שאטנז של לחם ועוגה, חצי חצי כזה, הוא כל כך טעים ומיוחד שהוא לא צריך שם מיוחד. אתם כבר יודעים מה יש בפנים וצריך רק לדעת איך מכינים אותו. אני אומר שילוב של לחם ועוגה ואם תחשבו לרגע תבינו שללחם ולעוגה יש כמעט אותם מרכיבים רק בכמויות שונות. בלחם, למשל, יש יחסית הרבה יותר קמח מעוגה. בעוגה יש יותר סוכר ושמן. עוד הבדל בלחם הזה מעוגה/לחם, הוא שבלחם הזה יש  אבקת אפייה כמו בעוגה ולא שמרים כמו בלחם. בכל מקרה המתכון הזה מצאתי באתר Allrecipes.com והכנסתי כמה וכמה שינויים. למשל התוספת של חמוציות במקום צימוקים. אפשר בהחלט לשים כל סוג של פירות יבשים. אפשר גם להחליף את הקישוא עם גזר. רק על תשכחו להוריד את כמות הסוכר במעט כי הגזרים מלאים בסוכר טבעי. הלחם הזה מתאים במיוחד לארוחת בוקר מאוחרת, נגיד בשבת בבוקר. או אחר הצהריים עם איזה קפה חזק או עם תה. בקיצור, מתאים לשעות שנחים. לשעה שקטה. בתיאבון.

הנה מה שצריכים:

3 כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתיה
2 כפיות קינמון
1 כפית מלח
2/3 1 כוסות שמן
3 ביצים גדולות
2 כפיות תמצית תפוזים
2/3 כוס שמנת חמוצה
גרידה של תפוז אחד
2 כוסות קישוא מגורר גס
1 כוס חמוציות (לא הכרחי - אפשר פרות יבשים אחרים)

הנה מה שצריכים לעשות:

1. לחמם תנור ל-160 מע'. לשמן 2 תבניות אינגליש קייק קטנות.
2. בקערה גדולה לערבב ביחד את החומרים היבשים: הקמח, אפקת האפייה, הסודה, הקינמון, והמלח.
3. הקערה נפרדת, לערבב במרץ את החומרים הרטובים: את הביצים, השמן,הסוכר, ואת תמצית התפוזים
4. להוסיף את החומרים היבשים, ואת השמנת החמוצה ובסוף את הקישוא, החמוציות (אם משתמשים) ואם רוצים אפשר גם כוס אגוזי מלך בשבירה גסה. מערבבים היטב.
5. בעזרת כף גדולה מעבירים את הבלילה ל-2 תבניות מוכנות. 
6. אופים במשך כ-שעה או עד שקיסם שננעץ במרכז הלחם יוצא נקי. מצננים לגמרי על רשת לפני הפריסה.
7. בתיאבון!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה