יום שישי, 10 ביוני 2011

לחם בצורת טבעת עם יוגורט או גבינה לבנה


ללחם הזה יש הרבה יתרונות... הוא קל מאוד להכין למשל, וגם מאוד, אבל מאוד טעים. נוסיף לזה את המרקם הקטיפתי והטעם החמצמץ והקרום הקצת קשיח והפנים הרך ו... טוב הבנתם בטח שאני אוהב את הלחם הזה. אה, כמעט שכחתי,הלחם הוא גם פשוט יפה לראות. אתם גם תאוהבו אותו אני מבטיח.

מה שצריכים:
4 עד 1/2 4 כוסות קמח
1/2 1 כפיות מלח
2 כפיות שמרים יבשים
1 גביע יוגורט (או גבינה לבנה 5%) 200מל'
3/4 עד כוס מים פושרים

מה שצריכים לעשות:
1. שמים בקערה כ-4 כוסות קמח יחד עם המלח. מערבבים כדי לפזר אותו באופן אחיד.

2. מוסיפים את יתרת החומרים היבשים (הסוכר, והשמרים) ומערבבים.

3. יוצרים גומחה באמצה הקערה ושופכים לתוכו את היוגורט (או גבינה לבנה) ו-3/4 כוס מים. מערבבים כדי ליצור בצק גס. אם התערובת נשארת יבשה, מוסיפים עוד קצת מים. לשים חזק כ-10 דקות עד שהבצק הופך לחלק ואחיד. הבצק יהיה רך ומעט דביק.

4. מכניסים את הבצק לקערה משומנת מעט, הופכים כדי לכסות בשמן (מונע התייבשות) ואז מכסים בניילון נצמד. נותנים לו להתפיח עד שמכפיל את נפחו, כשעתיים.

5. מוציאים את הבצק למשטח מקומח מעט ומשטיחים אותו בעדינות כדי לא להוציא ממנו יותר מדי מן האוויר. מחוררים אותו בעזרת אצבע וכך יוצרים מן טבעט גדולה מאוד. מכסים עוד פעם כדי שינוח, וגם שיתפח עוד קצת, כ-45 דקות.


6. כ-20 דקות לפני האפייה, מחממים את התנור ל-220 מעלות. ממש לפני שמכניסים אותו לתנור, משפריצים מים אל תוך התנור כדי להוסיף אדים.

7. אופים כ-30 עד 35 דקות עד שישחים יפה. מקררים על רשת.

8. הלחם מעולה עם ריבות וממרחים אחרים במיוחד לארוחת בוקר. בתיאבון!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה