היום אני רוצה לאפות לחם פשוט אבל לא כל-כך. זאת אומרת, לחם לבן, מתאים מאוד לסנדוויץ' אבל לא ג'בטה או פיתה. מדובר בלחם רך, אבל לא רך מדי. אם מבנה שיחזיק את תוכן, אפילו אם נשים עליו קצת רוטב, או איזה מטבל טעים. אפילו בשר פרוס דק-דק ועוד איזה ממרח וירקות טריים.
הלחם הזה הוא מאוד טיפיסי ללחם צפון אמריקאי בניגוד ללחם אירופאי. באירופה הלחם הטיפוסי מורכב מקמח, מים ומלח. לא תמיד שמרים. וזהו. כמובן יש לחמים מתוקים עם סוכר. או לחם עשיר יותר עם ביצים. אבל הלחם האירופאי המוכר ביותר, למשל הבגט הצרפתי או הג'בטה האיטלקי, לא כולל לא ביצים ולא סוכר. התהליך ליצור לחם אירופאי גם הרבה יותר ארוך...הרבה פעמים אנחנו מתחילים היום ואופים רק מחר או מחרתיים.
לא כך לחם אמריקאי טיפוסי. מעשירים את הבצק עם ביצים, עם שמן כלשהו ועם סוכר. התוצאה היא נהדרת וטעימה להפליא. לחם רך אבל חזק ומאוד מאוד טעים.
מה שצריכים:
1 1/4 כוסות מים פושרים
2 1/4 כפיות שמרים יבשים
1 כוס חלב
2 כפות דבש
2 כפיות מלח
3 כפות חמאה (או מרגרינה)
6 כוסות קמח
1/4 כוס מטרנה
מה שצריכים לעשות:
1. לערבב תחילה את המים והשמרים. אחר כך, מוסיפים את החלב, הדבש והחמאה. לערבב טוב, לקבל עיסה אחידה.
2. מוסיפים כ-4 כוסות קמח תוך כדי עירבוב, ובהדרגה מוסיפים את היתר עד שמקבלים בצק רך מאוד וקצת דביק. לא להתפתות להוסיף עוד קמח!! זה יעשה את הלחם בכד ומתפורר. לא מה שאנחנו מחפשים בכלל.
3. להכניס את הבצק לקערה משומנת היטב, להפוך כדי לכסות, ולהשאיר אותו, תחת מגבת לחה, להתפחה. כשעתיים.
4. ליצור ממנו 2 כיכרות ולהכניס לתבנית לכיכרות (אינגליש קייק 30 סמ'). להתפיח שוב כ-45 דקות.
5. לחמם את התנור ל-180 מעלות ולאפות כ-30 דקות עד להזהבה עמוקה.
6. לצנן על רשת. בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה