יום שני, 20 ביוני 2011

משהו מתוק - לחם קינמון


אני דווקא מאוד אוהב לחם בראי - כזה עם קמח מלא ו/או גרעינים, זרעים וכל מיני עשבי תיבול. אני גם מאוד אוהב לחם כפרי או מה שנקרא artisan. זה עם הקרום העבה וקשיח קצת. זה ש'שר' שהוא יוצא מהתנור. ובכל זאת, לפעמים אני רוצה לחם מתוק עם מרקם רך ומפנק קצת. משהו שימלא את הבית כולו בניחוח שמיימי כזה של קינמון וסוכר חום. לפעמים רק זה ישביע ולכן...

הנה מה שצריכים:
2/3 3 כוסות קמח רגיל
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
3/4 כוס חלב
1/4 כוס מים פושרים
1/4 כוס חמאה או מרגרינה
1 ביצה
1 כוס סוכר חום דחוס
1 כף קינמון
1/2 כוס חמאה או מרגרינה
1/2 כוס צימוקים (לא הכרחי)

הנה מה שצריכים לעשות:
1. לשים בצד כ-1 כוס קמח . מערבבים את יתרת הקמח עם הסוכר, המלח והשמרים.

2. מחממים את החמאה (או מרגרינה) יחד עם החלב והמים עד שחם למגע (אבל לא רותח!). מצננים מעט.

3. מוסיפים את הנוזלים לחומרים היבשים ומערבבים ורק בסוף, מוסיפים את הביצה. לשים כמה דקות על משטח מקומח קצת כדי ליצור בצק רך אבל שלא נדבק למשטח.

4. מכסים כדי שינוח כ-10 דקות. בינתיים, מערבבים את החמאה (או מרגרינה) יחד עם הסוכר החום והקינמון ליצור מין משחה.

5. מרדדים את הבצק למלבן ומורחים את המשחה עליו כדי לכסות אותו לגמרי כמעט עד הקצוות.




6. מגלגלים את הבצק מהצד הארוך ליצור מין כיכר. מכניסים את הכיכר לתבנית. מכסים לנוח כ-20 דקות. (אפשר לבקוע את הגילגול לשניים, כמו בתמונות, ולסובב אותם סביב עמצם. התוצאה מאוד יפה וקל לביצוע).

7. אופים בחום 190 מע' בערך 20 דקות עש שישחים יפה. מצננים על רשת.

8. OMG!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה