יום שישי, 20 במאי 2011

לחמניות רכות - בצורת תלתן


כשהייתי ילד בנובה סקוטיה בקנדה, לפני יותר מדי שנים, לא היו הרבה הזדמנויות לצאת למסעדות. האיזור לא מפותח במיוחד. בעצם די פראי. יש הרבה יותר עצים ואגמים מאנשים. מדובר באיזור של כלבי ים בחורף (והרבה שלג וקןר). המסעדות שהיו, בד"כ היו פשוטות ועממיות ביותר. אוכלים הרבה דגים בנובה סקוטיה. איזור של fish and chips אמיתי. 

אחד הזכרונות הראשונים והנעימים של ילדותי מסתובב סביב ארוחות משפחתיות במסעדת דגים ואלמנט מרכזי בכל הסיפור הזה הוא הלחמניות שהגישו עם הארוחה. איכשו, התוספת של הלחמניות האלה העלה את הארוחה לרמה אחרת, מיוחדת, ואני נשאר עד היום הזה עם המזכרת. חיפשתי מתכון שיחזיר אותי לאותם ימים והמתכון הזה הוא מאוד קרוב. עם קרום קצת פריך ופנים רך מאוד. הכי טוב לספיגת הרוטב הטעים בצלחת!!

מה שצריכים:
לבצק מקדים (starter):
 170 ג' קמח
200 מל' מים חמימים
20 ג' דבש
1/4 כפית שמרים יבשים

לבצק:
155 ג' קמח
20 ג' מטרנה (אני עובד עם פרווה)
65 ג' חמאה או מרגרינה
1/8 1 כפית מלח
בערך 50 ג' חמאה (או מרגרינה) מומסת

מה שצריכים לעשות:
1. לערבב את כל חומרי הבצק המקדים עם מטרפה כדי להכניס אוויר עד לקבלת עיסה נוזלית.
2. בקערה נפרדת, לערבב את כל חומרי הבצק (חוץ מהחמאה המומסת) ולכסות איתו את הבצק המקדים במעין שמיכה.
3. לכסות את הכל בניילון נצמד ולשים במקום חמים במשך כ-3 שעות (או כל הלילה ). אם הבצק המקדים מתחיל לבעבע דרך סדקים בשמיכה זה יותר מבסדר, זה אפילו רצוי!!

4. אחרי כמה שעות לערבב הכל לקבל בצק רך ואחיד וקצת דביק.

5. להכניס את הבצק לקערה משומנת מעט, להפוך אותו כדי לכסות בשכבה דקה של שמן (מונע התיבשות) ולכסות עם ניילון להתפחה כשעתיים עד שהוא מכפילאת נפחו.
6. לחלק את הבצק לכ-18 כדורים שווים ולהכניס כל 3 מהם ביחד לתבנית מאפין משומנת. 

7. לכסות במגבת לחה להתפחה שניה כ-45 דקות.
8. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 בערך 15 עד 20 דקות עד הזהבה עדינה. לצנן על רשת.
9. בתיאבון!! אפשר להבריש חמאה מומסת על הלחמניות כשהן עוד חמות מהתנור כדי להעשיר עוד יותר את הטעם!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה