יום שני, 2 במאי 2011

לחם כמעט איטלקי - משהו בסגנון


הלחם הזה הוא בעצם לא לחם איטלקי אלה בסגנון איטלקי. בזה אני מתכוון שהוספתי לו כל מיני עשבים ותבלינים שהופכים אותו לאיטלקי... כמו אורגנו, ובזיליקום. כמו שום, למשל. ואין יותר איטלקי מזה. בזמן האחרון, אני מנסה למצוא (או להמציא) מתכון ללחם שיהיה מושלם לסנדוויצ'ים עם תכונות מאוד ספציפיות. אני מחפש לחם עם קרום קשה אבל לא שצריכים לנסר אותו כמו לחמים מזרח אירופאיים. לחם עם פנים רך אבל לא ספוגי (כמו הרבה לחמים של דרום ארה"ב). לחם שיתאים בטעמו ובמרקמו לגבינות קשות עם חרדל, או לעגבניות מיובשות וזיתים. או בשרים מעושנים ונקניקים למיניהם.

לפני הרבה זמן כתבתי בבלוג שלי באנגלית (www.breadmantalking.blogspot.com) על מאפייה באיזור בקנדה איפה שנולדתי וגדלתי. בעיירה הקטנה שלי בנובה סקוטיה היתה מאפייה בשם Bernie's Bakery שהצליח להוציא לחמים מהממים כל יום טרי. אין ליספק שהלחמים ממשיכים להשתפר בזכרוני עם  חלוף השנים. היינו קונים את הלחם שהוא עוד חם מן התנור והריחות היו מהממים. בעל הבית היגר לקנדה מפולין והוא אפה לחמים בסגנון אירפאי מובהק - ולחם טוב מאוד. המאפיה כבר הרבה שניה איננה אבל היא עוד חיה אצלי בזיכרון. והלחם שאני מביא היום הוא נסיון שלי לשחזר אחד הלחמים המדהימים של Bernie's Bakery של אז. תגידו אתם מה אתם חושבים.

מה שצריך:
1/3 1 כוס מים חמים
2 כפות דבש
1 כף שמרים יבשים
1/2 3 כוסות (בערך 500 ג') קמח רגיל
1 כפית אורגאנו יבש
1 כפית בזיליקום יבש
2 כפות מטרנה 
1 כפית שבבי שום
1/2 1 כפית מלח
2 כפות חמאה (או מרגרינה) מומסת

מה שצריך לעשות:
1. להמיס את הדבש במים החמים. לאחר מכן לערבב את השמרים פנימה עד להמסה. להשאיר את התערובת כ-10 דקות עד שהוא מתחיל לבעבע בצורה רצינית. אם השמרים נדבקים לכף, תשאירו אותו בתוך הכלי.

2. לבחוש פנימה כוס אחד של קמח ליצור עיסה חלקה. ואז להוסיף את העשבים והשום, את החמאה (או מרגרינה), המטרנה ובסוף, את המלח. 



3. להוסיף את יתרת הקמח כוס אחד כל פעם, עד לקבלת בצק לא אחיד במיוחד אבל גם לא לגמרי דביק. אנחנו רוצים בצק רך  ולא יבש.

4.ללוש את הבצק, ואם צריך מוסיפים מעט קמח, כ-10 דקות לקבל בצק מאוד רך ואחיד.

5. מכניסים אותו לקערה משומנת מעט, הופכים כדי לכסות בשכבה דקה של שמן ומכסים. מתפיחים במקום חמים כשעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו פחות או יותר.

6. יוצרים כיכר מהבצק ומנסים, כמה שניתן, להמנע מלהוציא את האוויר מן הבצק. מכסים ומתפיחים שוב עד שהבצק עולה על דפנות התבנית בערך 2 ס"מ.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 בערך 35 עד 45 דקות. הלחם יהיה מאוד שחום והבית יתמלא בריח מהמם!

8. לצנן על רשת. בתיאבון!!

תגובה 1:

  1. נראה נפלא איך מכינים
    עם שמרים יבשים בלי להמיס אותם באיזה שלב שמים אותם אם תוכל לפרט

    השבמחק