יום שני, 11 ביולי 2011

לפני ארוחה - או עם יין: קרקרים (רקיקים) עם קצת חשמול


לפני שיושבים לאכול ארוחה, בזמן שהאורחים מתאספים, ותוך כדי הפטפוטים הקלילים של חברים ביחד... מגישים ממרחים ומטבלים. מגישים חמוצים ולפעמים קצת חריף ומורחים כל זה על קרקר. כמובן יש כל מיני סוגים וטעמים. ומה שאני מציע הוא קרקר (רקיק בעברית) שקל להכין אותו ואפשר (אפילו רצוי) להגיש אותו לפני ארוחה או, אם יושבים ושותים יין או בירות הוא מצויין אם החומוס והחציל הקלוי.

הנה מה שצריכים:
1/2 1 כוסות קמח רגיל
1/2 1 כוסות קמח מלא
1/2 כוס קמח תירס
2 כפות רסק עגבניות
1 כף מטרנה
1 כפית כמון טחון
1/2 כפית סודה לשתיה
3/4 כפית מלח
2 כפיות סוכר
כ- 1/2 כפית (או לפי הטעם) פלפל חריף
1/4 כוס (כ-60 ג') חמאה או מרגרינה
כ- 1/2 כוס מים

הנה מה שצריכים לעשות:
1. בקערה גדולה לערבב את החומרים היבשים (הקמחים, מטרנה, כמון, סודה לשתיה, מלח, סוכר, פלפל חריך (אם משתמשים), והרסק עגבניות). 

2. מכניסים את החמאה או מרגרינה כמו בבצק פריך (לחתוך לחתיכות מאוד קטנות ולאחד עם הקמח). אני משתמש במעבד מזון עם כמה 'פולסים' קצרים. 

3. בסוף, מוסיפים מים רק עד לקבלת בצק די קשה אבל חלק. מכסים ונותנים לבצק 'לנוח' כ-20 דקות.

4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט, לעלה מאוד דק (כ-2 או 3 מ"מ). חותכים את העלה בעזרת חותך פיצה (או של בצק פסטה) ודוקרים כל קרקר עם מלזג. הדיקור מונע תפיחה של הקרקר בזמן אפייה.


5. מעבירים את הקרקרים למגש עם נייר אפייה בעזרת מרית רחבה, ואופים בתנור בחום של 180 במשך כ- 12 עד 15 דקות או עד שהם משחימים יפה. 

6ץ מצננים על רשת. הקרקרים הופכים יותר פריכים בזמן הצינון. שומרים בצנצנת אטומה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה