יום ראשון, 31 ביולי 2011

מאפין של בננה ופרות יבשים


אחת השאלות הנצחיות והקשות ביותר היא איך להגדיר לחם ולהבדיל אותו מעוגה. אם תחשבו באמת, שניהם משתמשים באותם חומרי גלם (קמח, שמן, מלח, מים וכו'). אבל ביחס שונה לגמרי. אם בכיכר לחם שמים 3 כוסות קמח וכוס וחצי מים למשל, אז בעוגה שמים רק כוס וחצי קמח, ויותר ביצים. וכמובן יותר סוכר. ולפעמים אנחנו נתקלים המוצר שלא כל-כך קל להגדיר...מאפין שהוא כמו עוגה בעצם אבל אוכלים אותו כמו לחם במיוחד כשמורחים עליו איזה חמאה טובה. יש מאפין אם אופי יותר כמו לחם ויש גם אם אופי 'עוגתי' יותר. תחליטו אתם איפה כל סוג נופל. בינתיים אני אוכל (עם חמאה!).

הנה מה שצריכים:
כמה בננות בשלות מאוד (כאלה שרכות מדי לאכול אבל כמובן לא רקובות עדיין)
1/3 כוס חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כף קפה אספרסו (לא הכרחי)
קמצוץ מלח
1 כפית סודה לשתיה
1/2 1 כוסות קמח רגיל
1 כוס אגוזי מלך קצוצים

הנה מה שצריכים לעשות:
1. מחממים את התנור ל-180 מע'.

2. מועכים את הבננות ומוסיפים את החמאה המומסת. מערבבים לעיסה אחידה.


3. טורפים את הביצה. מוסיפים את הסוכר ואת הוניל, מערבבים ואז מוסיפים לתערובת הבננות.

4. מפזרים את המלח ואת הסודה ומערבבים פנימה.

5. מוסיפים בהדרגה את הקמח רק עד לקבלתו ובסוף מקפלים את האגוזים פנימה.

6. ממלאים תבנית למאפין עד 2/3 גובה, ואופים במשך כ-15 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

7. אפשר לאכול שהם עוד חמימים...בעצם איך אפשר לחכות?

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה