יום ראשון, 24 ביולי 2011

לחמניות 'בריאות' עם קמח מלא וגרעינים


מה לעשות, לפעמים אנחנו לא רוצים כיכר שלמה של לחם או שאנחנו בעצם מחפשים ביס קטן דווקא. פרוסת לחם לא עונה על הדרישה - בקיצור. אבל למצוא לחם עם קרום קשיח שקצת מחזיר לי ושהוא גם מלא טעם ובנוסף בריא זאת משימה קשה - אם לא בלתי אפשרית. אז כך... הנה לחמניות מיוחדות, קלות הכנה ובריאות מאוד ,מאוד. והכי חשוב, כל החומרים אפשר למצוא בכל סופר בארץ. והכל נאפה ב-15 דקות בערך. אין יותר קל והריח...

הנה מה שצריכים:

1/2 1 כוסות (כ-375 ג') קמח רגיל
1/2 1 כוסות (כ-375 ג') קמח מלא
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר (אפשר סוכר חום)
1/2 1 כפיות מלח
1/3 1 (כ-330 מל') מים פושרים
2 כפות שמן צמחי (אני משתמש בקנולה)
1/4 כוס סובין חיטה
1/4 כוס (כ-60 ג') גרעיני דלעת
1/4 כוס (כ-60 ג') שומשום
1/4 כוס (כ-60 ג') גרעיני חמניות

הנה מה שצריכים לעשות:
1. מערבבים את הקמחים, השמרים, הסובין והסוכר.

2. מוסיפים את המים והשמן ומערבבים לספיגה ובסוף מוסיפים את המלח.

3. מכניסים את הבצק לקערה משומנת היטב, הופכים כדי לכסות ואז מכסים את הקערה עם ניילון נצמד. משאירים את הבצק להתפחה עד שהוא מכפיל את נפחו - כשעה וחצי. (פחות בקיץ הישרילי!).

4. מוציאים מהקערה, ומשטיחים למין מלבן ושופכים את תערובת הגרעינים עליו. סוגרים את הבצק על הגרעינים, ולשים לפזר אותם באופן אחיד.

5. מחלקים את הבצק לפיסות של בערך 60 ג' כ"א ומגלגלים ללחמניות. שמים את הלחמניות על משטח אפייה משומן (או עם נייר אפפיה) ומכסים להתפחה שנייה כ-30 דקות.

6. בינתיים מלממים את התנור ל-180 מע'. אופים את הלחמניות במשך 15 עד 18 דקות עד להשחמה יפה. מצננים על רשת.
בתיאבון!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה